Related Articles

3 users responded in this post

Subscribe to this post comment rss or trackback url
User Gravatar
Liviu Antonesei said in May 8th, 2017 at 1:46 pm

La Multi Ani, Doamnei Maia Morgenstern!

User Gravatar
Radu Bordeianu said in May 17th, 2017 at 8:06 pm

Dragă prietene,

interviurile tale cu această mare actriţă mi-au răscolit amintirile. Mărturisesc că, plecat de atâta amar de vreme din România, peste amintirile mele despre Maia Morgenstern s-a aşternut cenuşa timpului şi în memoria mea au rămas doar câteva diapozitive din câteva spectacole văzute la Bucureşti. Unde? Ce piese? – amintirile mă înşeală. Citindu-ţi interviurile doamna Morgenstern mi s-a arătat sub atâtea faţete, atât de vie, încât nu pot decât să regret că nu am văzut-o pe scenă sau pe ecran după 1988, anul plecării mele în Germania.
Îţi sunt însă şi în alt fel recunoscător. Cu câtva timp în urmă fratele meu, care locuieşte la Paris, mi-a dăruit o colecţie de filme ale lui Anghelopulos. Interviurile tale m-au dat impulsul – şi curajul – să revăd “Ulysses’ Gaze” în care Maia Morgenstern face un rol formidabil. Spun curajul, pentru că filmul durează aproape trei ore, în care dânsa apare în mai multe ipostaze, total diferite, intersectându-se cu un Harvey Keitel abulic, în rolul unui cineast în căutarea (precum Ulise) a unor bobine de film, piedute, turnate de un pionier al cinematografiei elene. Prestaţia doamnei Morgenstern în acest film este atât de puternică încât, cu toată lungimea filmului, interesul spectatorului rămâne viu.
Îţi mulţumesc

User Gravatar
Radu I. Munteanu said in May 18th, 2017 at 10:41 am

eu iti multumesc pentru lectura aplicata si pentru comentariile emotionale si emotionante. pentru un cititor ca tine abia publicarea acestor interviuri azi stravechi isi gaseste ratiunea. caci acopera o buna parte din biografia ei artisitca. fara falsa modestie, pe blogul meu ai de gasit o gramada de marfa ce merita consumata :-). chiar acum incarc, pentru a aparea luni 29 mai, o cronica la un volum d epoeii a unui prieten d ela chimie fizicala, fost cenaclist 🙂