Îmi pun spatiul blogului la dispoziţia unui articol din gsp.ro de azi, 12 martie, 2015, ora 14:09. Articolul conţine o scrisoare deschisă a unui suporter de fotbal, adresată, în coloanele ziarului, Dnei Laura Georgescu, preşedinte al CNA. Rostul geastului excede larg problema ridicată de respectivul supporter şi merge până la exemplificarea implicării abuzive a instituţiei susnumite în viaţă publică dincolo de statutul e legal. Banalitatea exemplului subliniază un fenomen systematic în ce priveşte tendinţa multor instituţii ale statului de a-şi depăşi arbitrtar statutul definit de legiuitor.
CNA le-a recomandat televiziunilor să folosească numele de “FC Steaua SA”, cu care echipa este înregistrată.
La partida Astra – Steaua, comentatorii s-au conformat. Pe mailul Gazetei, un fan al formaţiei din Ghencea a trimis o scrisoare de protest, în care i se adresează Laurei Georgescu, preşedintele CNA.
Stimată doamnă Georgescu
Am observat aseară că în timpul transmisiei meciului din Cupa Ligi dintre Asociaţia Fotbal Club Astra şi SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA comentatorul a precizat în permanenţă extensia SA din denumirea sociatatii comerciale FC Steaua Bucureşti SA, motivând că este o decizie a CNA entitate pe care dumneavoastră o prezidaţi.
Sunt foarte surprins de acesta decizie şi îmi manifest în scris nedumerirea faţă de această decizie absolut fără logică şi fără nicio bază legală.
Ceea ce se întâmplă este o discriminare grosolană pe care chiar dumneavoastră o promovaţi. Sunt multe alte echipe de fotbal care sunt societăţi comerciale pe acţiuni (SA) (exemplu: Dinamo 1948 SA) şi pentru care nu aţi emis decizii prin care să obligaţi posturile TV să pronunţe acest atribut al unei societăţi comerciale. Ne aşteptam ca de acum să obligaţi posturile TV să pronunţe numele tuturor societăţilor comerciale cu extensia aferenta tipului de societate(SA, SRL).
Cred că menirea CNA este aceea de a veghea la respectarea regulamentelor şi legilor privind funcţionarea posturilor de radio şi TV şi de monitorizare al conţinutului emisiunilor şi nu aceea de a intra într-un război în care nu este parte !!!.
Ce lege din România sau Uniunea Europeană poate interzice unei societăţi comerciale să-şi afişeze numele oficial înregistrat la Registrul Comerţului prin certificatul de înmatriculare ??.
În baza cărui articol de lege aţi emis această decizie de ieri de a nu se mai pronunţa pe post cuvântul STEAUA ????
Dacă există un articol care să prevadă pronunţarea întregului nume al unei societăţi în timpul unei emisiuni TV vă rog să mi-l comunicaţi şi mie!!! Dacă acest articol exista vă rog să obligaţi prin decizii similare toate posturile de radio şi TV să se conformeze acestui articol şi să pronunţe extensia (atributul) societăţilor pentru toate acestea, pentru a nu produce discriminări chiar de către o entitate care printre altele are ca atribuţii să nu permită discriminarea.
Nu cred că dumneavoastră va pronunţa cineva întregul nume într-o emisiune, aşa cum nu cred că poate fi obligatoriu să foloseşti întregul nume al unei societăţi comerciale într-o emisiune TV!!!!
Trebuie să mai ştiţi că Ministerul Apărări Naţionale nu are exclusivitate pe denumirea STEAUA, lucru ce poate fi lesne verificat pe site-ul http://www.mfinante.ro/agentinume.html?pagina=domenii
care este un site oficial al Guvernului României şi unde puteţi verifica, la o simplă căutare, că există zeci de firme care au în denumire cuvântul STEAUA !!!
Din anul 2003 şi până în prezent denumirea Clubului de Fotbal Steaua este: SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SĂ. Deci nu s-a schimbat nimic în denumire !!! De ce până acum nu aţi obligat televiziunile să pronunţe extensia SĂ? Ce s-a schimbat în această DENUMIRE în ultima perioadă, care să vă facă să luaţi această decizie aberanta ??? Răspuns : NIMIC.
Vă rugăm să nu mai fiţi parte în manipulările grosolane ale unor oameni cu anumite interese faţă de soarta Clubului de Fotbal STEAUA, prin intermediul presei scrise şi audio-vizuale, cu privire la denumirea SC FCSB SĂ. Aceasta nu s-a schimbat !!! Marca este cu totul altceva!!.
Mai bine preocupaţi-vă de conţinutul emisiunilor radio şi TV, care este submediocru, (şi asta ca să fiu decent !!!) şi unde se încalcă frecvent orice limită de bun-simţ şi conduita jurnalistică şi profesională.
Aştept un răspuns de la dumneavoastră prin care să demonstraţi că aveţi respect măcar faţă de oamenii care mai pricep câte ceva şi care nu pot fi manipulaţi aşa uşor.
Nu sunt de acord întotdeauna cu ce scrie şi mai ales cum scrie singurul cotidian de sport care mai are o ediţie tipărită şi unanume nivel profersional. Dfar, de data asta, felicit ziarul şi-i mulţumesc pentru a se fi făcut portavocea scrisortii deschise a unui cititor către o autoritate a statului. Chiar nepublicarea numelui autoruloui scrisorii e un semn de profesionalitate. Căci conferă textului scrisorii şi imp0licit atitudinii exprimate prin aceasta un aer de generalitate.
Related Articles
No user responded in this post